Fysiotherapie

Fysiotherapie is bedoeld voor mensen met klachten aan het houdings- en bewegingsapparaat. Met andere woorden klachten aan de spieren, pezen, banden en gewrichten. De klachten ontstaan vaak door overbelasting, maar kunnen ook het gevolg zijn van psychische spanning, een ongeluk of veroudering.

 

Middels een intakegesprek en een lichamelijk onderzoek worden de bewegingsmogelijkheden vastgelegd. Aan de hand van de uitkomsten wordt met u een behandelplan opgesteld en een prognose gegeven. We kijken samen naar uw wensen en lichamelijke situatie en mogelijkheden.

 

In het behandelplan zullen we ons richten op de factoren die het optimaal bewegen van u in de weg staan zodat we er weer voor kunnen zorgen dat u weer beter in beweging komt. Er zijn verschillende behandelingsmogelijkheden. Er kan gebruik gemaakt worden van oefentherapie, massage, advisering en/of begeleiding. Dit is afhankelijk van de klachtenpresentatie. Soms blijft er een restbeperking over. Dan leert u hoe u zo goed mogelijk met deze restbeperking om kunt gaan.